/Files/images/kolektiv/87832830_686204005518974_1661047519049678848_n.jpg

Тихонова Любов Вікторівна

"Здорова дитина - здорова країна!"

У Дошкільному навчальному закладі №572 багато уваги приділяється санітарно-профілактичній роботі по профілактиці кишкових інфекційних та респіраторних захворювань. Проводяться лекції, бесіди, виступи на батьківських зборах. Оформляються сан бюлетені, наочність для батьків, батьківські куточки в групах.
З метою нерозповсюдження інфекційних хвороб проводяться слідуючи профілактичні заходи:

  • Термінова ізоляція хворої дитини;
  • Суворе виконання протиепідемічних заходів в групі;
  • Виконання особистої гігієни дітьми та персоналом;
  • Виконання всіх карантинних заходів.

Кожного року проводяться диспансеризація дітей від трьох до шести років.

Диспансеризація дає можливості виявлення хворих дітей та призначення їм обстеження і лікування. Оцінка здоров’я дитини заноситься до історії розвитку та в диспансерний листок і повідомляється вихователям та батькам.
На всіх дітей шестирічного віку, які йдуть до школи оформляється медична картка форми № 26, форми № 63 та психолого-педагогічна карта розвитку дитини в них заносяться дані про розвиток дитини, перенесені інфекційні хвороби, лабораторні дані, огляд вузькими фахівцями, антропометричні дані та оцінка педіатром фізичного розвитку дитини, група здоров’я по фізкультурі.
Для нормального росту, розвитку дитини необхідною умовою є правильна організація харчування, режим дня, розробляється перспективне меню на 10 днів згідно сезону. Кожного дня складається меню-розкладка на наступний день з урахуванням перспективного меню і картотеки страв згідно віку дітей.
Також проводиться контроль за одержаними продуктами з баз, їх якістю, умовами зберігання, строками використання, температурним режимом в холодильниках. Любов Вікторівна уважно слідкує за технологією приготування страв та їх видачею на групи.
Значна увага приділяється розробці картотеки страв, виконання норм харчування та різноманітності страв. Для диспансерних дітей в ДНЗ готується дієтичне харчування. Посилений контроль ведеться за санітарним станом харчоблоку, роботою холодильних камер.
Для покращення рівня здоров’я вихованців проводяться бесіди з батьками щодо харчування дітей вдома.
Основними показниками правильної організації харчування в ДНЗ № 572 є добре самопочуття дітей, низька захворюваність, гармонійний розвиток дитини.

/Files/images/medsestra/YAk ubezpechiti ditinu vdoma.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 649